Доступність посилання

ТОП новини

Уряд вирішив збільшити посадові оклади бюджетникам


Посадові оклади працівників бюджетної сфери до кінця року будуть підняті в чотири етапи. Про це на прес-конференції в Кабінеті Міністрів заявив віце-прем’єр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

«Ухвалене рішення, яке дає можливість підвищити посадові оклади працівників першого тарифного розряду і єдиної тарифної сітки з 1 липня цього на 10 гривень, з 1 вересня – на 16 гривень, з 1 жовтня – на 19 гривень, з 1 грудня – на 50 гривень», – повідомив Тігіпко.

«Мова йде про те, що практично цим рішенням ми піднімаємо зарплату для всіх працівників бюджетної сфери. Це 3,5 мільйони людей, які працюють в системах освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, соціальній сфері, державній службі», – додав Тігіпко.

Віце-прем’єр зазначив, що таке рішення дозволить, наприклад, підвищити середню ставку вчителя, яка на сьогоднішній день складає 1325 гривень, у липні до 1346 гривень, у вересні – до 1359 гривень, у жовтні – до 1399 гривень, а в грудні – до 1492 гривень.

За словами Тігіпка, в середньому за найближчі півроку оклади всіх категорій бюджетників будуть збільшені на 12,6%. «Я вважаю, що це надзвичайно гарний темп. Більше підвищити, навіть якщо з’являться можливості у бюджету, буде достатньо ризиковано. Від цього постраждають ті ж самі люди. Треба, щоб темпи зростання в країні були приблизно однаковими», – сказав він, додавши, що «ці всі рішення будуть коштувати державному бюджетові 2011 року 2,5 мільярди гривень».
XS
SM
MD
LG