Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: суд перетворився на фарс


Лідер партії «Батьківщина», колишній прем’єр Юлія Тимошенко називає фарсом судовий розгляд її скарги про незаконність порушення кримінальної справи щодо газових угод 2009 року. Про це Тимошенко заявила після того, як залишила залу засідань Печерського райсуду Києва.

«Цей суд перетворили у фарс. Так само, як у нас Генеральна прокуратура займається фарсом і політичними репресіями, так само суд, будучи департаментом Адміністрації Президента, теж займається фарсом», – сказала лідер БЮТ.

За словами Тимошенко, в судовому засіданні братиме участь її захисник Сергій Власенко, а вона повернеться на тому етапі судового розгляду, коли сторони надаватимуть свої пояснення до матеріалів, які стали підставою для порушення кримінальної справи.

«Я не перший раз у судовому процесі і дуже добре знаю, як це робиться: оголошується перелік матеріалів, які є у справі, і якщо сторони хочуть якийсь окремий документ послухати, він оголошується, але ніколи не читається вся справа, аркуш в аркуш, це просто намагаються взяти і засоби масової інформації, і депутатів, і громадськість ізмором, і довести до фарсу слухання справи», – наголосила колишній прем’єр.

Захисник інтересів колишнього прем’єра припустив, що Печерський райсуд Києва зможе винести рішення за скаргою Тимошенко в ніч із 11 на 12 травня. За словами Власенка, те, що зараз відбувається на засіданнях суду, є «повним абсурдом».

Наразі суддя читає матеріали кримінальної справи. Власенко нагадав, що обсяг матеріалів, які стали підставою для порушення кримінальної справи, становить близько 1150 аркушів.

Після перерви сьогодні вдень суд оголосив, що для технічного забезпечення процесу засідання продовжиться в залі, який вміщує більшу кількість людей. Таким чином, на слуханні могли бути присутніми депутати, прихильники Тимошенко, журналісти. При цьому суд дозволив операторам проводити телевізійну зйомку, незважаючи на те, що раніше це було заборонено.
XS
SM
MD
LG