Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: ситуація на дорогах – одна з головних загроз нацбезпеці


Президент України Віктор Янукович заявляє, що ситуація на автошляхах України стала сьогодні однією з головних загроз національній безпеці.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це йдеться у зверненні Президента з нагоди офіційного відкриття оголошеного Генасамблеєю ООН Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху.

«За рівнем смертності від дорожньо-транспортних пригод Україна посідає п’яте місце в Європі. За офіційною статистикою, торік в аваріях загинули 4 709, травмовані – 38 917 осіб. Кожен третій загиблий – молода людина віком до 29 років. Із глибоким сумом констатуємо, що за таких обставин ми фактично втрачаємо на дорогах основу економічного потенціалу держави», – заявляє Янукович.

Як йдеться в зверненні, «крім непоправних людських трагедій, неспроможність навести лад на дорогах призводить до погіршення іміджу країни та значних матеріальних збитків. Так, за оцінками Світового банку, втрати української економіки від дорожньо-транспортних пригод щорічно сягають п’яти мільярдів доларів».

Президент закликав владу та громадян підтримати ініціативу ООН – Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху.

«Вимагаю вжити рішучих заходів щодо запобігання катастрофічним наслідкам дорожньо-транспортних пригод та закликаю всі органи державної влади, політичні партії, рухи, неурядові організації та громадян України підтримати зазначену глобальну ініціативу Організації Об’єднаних Націй», – заявив Янукович.
XS
SM
MD
LG