Доступність посилання

ТОП новини

Луценко майже не встає і постійно на крапельницях – дружина


Колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко перебуває у виснаженому стані, практично не підводиться з ліжка, йому постійно ставлять крапельниці для підтримання організму, заявляє дружина колишнього глави МВС Ірина Луценко.

«Йому зробили кардіограму. У нього тахікардія. Дуже сильно підвищився пульс. Юра відучора на крапельницях, не встає. Останній раз він встав, щоб його лише не несли на носилках, коли робили МРТ», – заявила Ірина Луценко сьогодні після відвідування чоловіка в лікарні швидкої медичної допомоги, де він перебуває у відділенні гострих отруєнь у палаті під вартою.

Вона також повідомила, що лікарі підтверджують діагноз «цукровий діабет 2-го типу, гастродуоденіт, панкреатит». Водночас, за словами дуржини, лікарі не дають відповіді, скільки Луценкові необхідно перебувати в лікарні для проведення лікування.

Дружина колишнього голови МВС вкотре наголосила, що ні від Президента, ні від Генпрокуратури не надходило жодної відповіді на прохання захисту Луценка змінити йому запобіжний захід. «Це їхнє бажання помсти щодо Луценка – за всяку ціну зламати його. Тільки він не має наміру ламатися», – сказала Ірина Луценко, додавши, що має намір знову звернутися до глави держави з проханням відреагувати на дії Генпрокуратури.

Дружина Луценка повідомила, що зареєструвала чергову заявку на ім’я слідчого з проханням дозволити їй у п’ятницю відвідати чоловіка.

Водночас у прокуратурі Києва повідомили, що стан здоров’я колишнього міністра стабільний. «Він перебуває під постійним наглядом медичних працівників, йому надається необхідна кваліфікована допомога, пов’язана з голодуванням. На прохання самого Луценка, родичам дозволено передати у палату телевізор та літературу», – йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

Колишній міністр голодує вже понад 20 днів, протестуючи проти свого утримання під вартою.
XS
SM
MD
LG