Доступність посилання

ТОП новини

Українцям не треба боятися додаткового контролю в Шенгені – Клімкін


Можливе посилення контролю в Шенгенській зоні не має бути причиною для стурбованості українців. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив заступник міністра закордонних справ України Павло Клімкін.

«Абсолютно нема чого (боятися українцям). І це я хочу ще раз на цьому наголосити», – сказав представник МЗС.

За його словами, поки що невідомо, як саме на практиці виглядатимуть зміни. «Як це буде на практиці, на це має відповісти ЄС і, зокрема, ті країни, які запроваджують такий контроль. Але перше, на чому я би хотів наголосити, це дуже важливо, я розмовляю, фактично, з представниками всіх країн членів ЄС і з Брюсселем постійно, і ніхто з них ніколи не казав, що наші громадяни, українці, вони представляють собою суттєвий елемент міграційного ризику в ЄС. Або, що теж важливо, що вони представляють суттєвий елемент криміногенного ризику або творення криміногенного ризику в країнах членах Євросоюзу. І навпаки, як правило, і сама модель поведінки українських громадян вона вважається в багатьох випадках майже зразковою. Тобто наші громадяни не повинні мати якихось специфічних побоювань щодо зміни ставлення до нас», – сказав Клімкін.

Минулого тижня Європейська комісія в Комюніке запропонувала дозволити відновити обмежений внутрішній прикордонний контроль у Шенгенській зоні в разі виняткових обставин. Така пропозиція викликана напливом біженців з Північної Африки, які прибувають до Європи.
XS
SM
MD
LG