Доступність посилання

ТОП новини

Київ і Варшава представили волонтерську програму Євро-2012


Київ – 12 травня у Києві та Варшаві у рамках підготовки до Євро-2012 представили волонтерську програму та логотип волонтерів УЄФА. Шість тисяч українців та поляків допомагатимуть організаторам футбольної першості Європи, добровільно працюючи в аеропортах, готелях, на стадіонах та у зонах для вболівальників.

Якщо вам за станом на 1 березня наступного року буде не менше ніж 18 років і ви вільно володієте англійською мовою, із 14 червня ви можете подати заявку на офіційний сайт УЄФА (www.uefa.com) і стати добровільним помічником організаторів футбольної першості Європи.

Ба більше: за словами директора турніру Євро в Україні Маркіяна Лубківського, волонтери – це фактично співорганізатори турніру, від них залежить його нормальний перебіг та функціонування відповідних служб УЄФА в Польщі та Україні.

«Волонтерська програма надзвичайно масштабна, і вона є одним із найскладніших проектів УЄФА Євро-2012. Волонтер не має обмежень ні за статтю, ні за расою, він є помічником організаторів, і я думаю, що добровольця можна назвати обличчям турніру разом із командами-учасниками», – уточнює Маркіян Лубківський.

Презентація волонтерської програми УЄФА Євро-2012, Київ, 12 травня 2011 року. На фото зображені (зліва направо) директор Волонтерської програми Андрій Бенцар; директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський та Посол УЄФА Віталій Кличко
«Волонтери працюватимуть на стадіонах, вони допомагатимуть в організації матчів та у роботі з командами. Вони також будуть залучені у штаб-квартирах УЄФА, допомагаючи і щоденній праці місцевого оргкомітету, і фахівцям УЄФА під час турніру. Вони будуть залучені в аеропортах, зустрічаючи офіційні делегації з 53 країн світу», – розповідає директор волонтерської програми Андрій Бенцар.

У цілому під час Євро-2012 добровольці працюватимуть у більш як двадцятьох напрямах, каже Бенцар.

V – переможемо!

Нині УЄФА представило також і символ волонтерської програми: це англійська літера V.

«V – це «волонтер», та одночасно це «переможець»! Принеси перемогу своїй країні! Я думаю, що усі, хто буде долучатись до Євро-2012, отримають велике задоволення!» – наголошує посол волонтерів УЄФА Віталій Кличко.

У рамках представлення логотипу волонтерської програми оголошено фотоконкурс «Знайди V»: використовуючи уяву, його учасники мають фотографувати різноманітні елементи навколишнього середовища у формі цієї літери, каже Бенцар.

Переможці конкурсу отримають офіційний м’яч турніру з автографами послів УЄФА – відомих українських футболістів Олега Блохіна та Андрія Шевченка. Конкурс закінчиться 19 червня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG