Доступність посилання

ТОП новини

Львівська облрада закликає українців змінити владу


Львівська обласна рада закликає українців до зміни влади в країні – про це йдеться в зверненні ради до українського народу, ухваленому на позачерговій сесії, на якій розглядалися інциденти у Львові, що трапилися 9 травня.

«Наше завдання – спільно змести цю владу на смітник історії. Тільки тоді в Україні відкриється шлях для будівництва вільної, багатої й справедливої держави», – йдеться в зверненні.

За словами депутатів облради, зараз у суспільстві назріває потужний протест. Депутати закликають українців не піддаватися на провокації й спроби влади розколоти країну.

«9 травня у Львові трапилася цинічна провокація. Влада відверто показала, що працює за кремлівським сценарієм, написаним ФСБ. Вона діє на загострення суспільного протистояння й на розкол України», – сказано в зверненні.

У документі також наголошується, що Львівська облрада попереджала центральну владу про провокації, які готувалися на 9 травня.

За звернення проголосували 76 депутатів й 83 присутніх. Усього в облраді 116 депутатів.

У Львові 9 травня сталася низка бійок між прихильниками партії «Свобода» і людьми, які святкували День перемоги. Після інцидентів 17 людей звернулися в травматологічні пункти лікарень Львова. Одного з членів «Свободи» шпиталізували з кульовим пораненням із травматичного пістолета. Загалом міліція за зазначеними безладами порушила 5 кримінальних справ.

11 травня Генеральна прокуратура створила робочу групу для розслідування подій у Львові.
XS
SM
MD
LG