Доступність посилання

ТОП новини

У Чехії вважають, що Україна помстилася за притулок Данилишину


Міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберґ заявив, що видворення двох чеських дипломатів із України було, «швидше за все, помстою» за надання Чехією притулку Богданові Данилишину, колишньому міністрові економіки України в уряді Юлії Тимошенко.

«Є досить імовірне припущення, що йдеться швидше про помсту, не про те, що ми когось вигнали, а навпаки – про те, що когось залишили в республіці», – сказав Шварценберґ в інтерв’ю чеським засобам масової інформації.

Україна заявила про видворення двох співробітників секції військового аташе чеського посольства, звинувативши їх у тому, що вони використовували свій дипломатичний статус «для збору інформації, яка вважається державною таємницею».

Йдеться про аташе з питань оборони Посольства Чеської Республіки в Україні полковника Зденека Кубічека та військового аташе майора Петру Новотну.

Чехія викликала невдоволення української сторони наданням політичного притулку Богданові Данилишину, колишньому міністрові економіки України в уряді Юлії Тимошенко. Данилишина у Києві звинувачують у службових зловживаннях.

У четвер, 12 травня, у Празі Данилишин урочисто відкрив міжнародну громадську організацію «Українська європейська перспектива», яка має на меті сприяти просуванню України до Європейського Союзу.
XS
SM
MD
LG