Доступність посилання

ТОП новини

У День гніву в Дніпропетровську збирали підписи проти продажу сільгоспземель


День гніву у Дніпропетровську зібрав на центральній площі міста більше тисячі протестувальників проти дій влади, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. В акції взяли участь активісти опозиційних партій та громадських організацій.

Головна вимога учасників акції у Дніпропетровську – проведення загальноукраїнського референдуму щодо збереження мораторію на продаж земель сільгосппризначення.

«З 2012 року сільськогосподарська земля буде розпродаватися. Нашу землю скуплять олігархи! Залишилося розпродати українську землю і газову трубу... – і нам труба!» – вигукували на площі.

За словами представника громадської організації «Молодь, вперед!» Артема Омельченка, скасувати мораторій на продаж землі доцільно не з 1 січня 2012 року, а хоча б у 2014 році. «До цього має бути ухвалена законодавча база, а саме два закони: про ринок землі і державний земельний кадастр. Також необхідно подбати про те, щоб власниками землі могли бути тільки українські громадяни, а не іноземні», – сказав Артем Омельченко.

Представник громадської організації «Спільна справа» у Дніпропетровську Віктор Романенко зазначив, що передчасне зняття мораторію на землю може привести до спекуляцій на земельному ринку. «Є країни, які мають нафту, газ, а наша країна має землю. Наша мета – не допустити, щоб головне багатство стало предметом спекуляцій», – сказав Романенко.

Учасники Дня гніву збирають у центрі міста підписи громадян, які виступають проти скасування мораторію на продаж сільгоспземель. Уже назбирали кілька тисяч.
XS
SM
MD
LG