Доступність посилання

ТОП новини

Янукович закликав українців вшанувати пам’ять жертв політичних репресій


Президент Віктор Янукович закликає українців вшанувати пам’ять жертв політичних репресій. Про це йдеться у зверненні глави держави до українського народу в День пам’яті жертв політичних репресій.

«Сьогодні Україна схиляє голову перед пам’яттю мільйонів людей, що стали жертвами тоталітарного режиму у 30–40 роки минулого століття», – наголосив Президент.

«Сталінська репресивна машина винищувала всіх, хто намагався вільно думати, говорити, діяти, творити. Піддавалися неправедному суду, ув’язнювалися, катувалися, виселялися на чужину кращі представники суспільства. Жертвами репресій ставали інтелігенція і священики, робітники і селяни, чоловіки, жінки та діти», – ідеться у зверненні.

Віктор Янукович закликав українців згадати у цей день всіх тих, хто був знищений каральною системою, – незалежно від їхніх поглядів, національності, віросповідання.

«Вважаю за необхідне продовжувати пошук і встановлення імен людей, чий прах покоїться у місцях захоронень жертв політичних репресій у різних куточках України. Повсякденну турботу держави мають відчувати громадяни, які пережили часи терору», – зазначив глава держави.

День пам’яті жертв політичних репресій – щорічний національний пам’ятний день в Україні, який відзначається у третю неділю травня.
XS
SM
MD
LG