Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода»: затримано двох депутатів Самбірської райради щодо подій у Львові 9 травня


Партія «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» заявляє про затримання міліцією в неділю депутатів Самбірської районної ради Львівської області від цієї політичної сили братів Михайла й Володимира Ковалівих для допиту як свідків у одній зі справ про безлади у Львові 9 травня.

Про це сказано в повідомленні партії.

Відповідно до нього, Михайло Ковалів близько 6 години ранку повертався із дружиною з весілля, коли до нього під’їхала машина й міліціонери, які вийшли з неї, силоміць посадили депутата в неї.

Близько 8-ї ранку правоохоронці з’явилися додому до Володимира Коваліва й також силоміць посадили того в міліцейську машину, що можуть підтвердити численні свідки.

«Свобода» наголошує, що при цьому міліціонери не озвучили жодних обвинувачень і не надали жодних документів, які б засвідчили законність їхніх дій.

Партія повідомляє, що обидва брата були відвезені у Львівське міське управління міліції, де їм повідомили, що вони будуть допитані як свідки у справі про безлади у Львові 9 травня.

«Свобода» зазначає, що депутатів допитували окремо, при цьому з ними спочатку підтримувався телефонний зв’язок, однак перед тим, як він зник, Михайло Ковалів встиг повідомити, що міліціонери його б’ють.

Дев’ятого травня у Львові відбулась низка бійок між прихильниками «Свободи» і людьми, що святкували День перемоги.

Після інцидентів 17 осіб звернулися у травматологічні пункти лікарень Львова.

Один із членів «Свободи» був госпіталізований з кульовим пораненням із травматичного пістолета.

Загалом міліція за цими фактами порушила 5 кримінальних справ.
XS
SM
MD
LG