Доступність посилання

ТОП новини

НУНС пропонує скасувати закон про червоні прапори


Фракція «Наша Україна – Народна самооборона» пропонує Верховній Раді скасувати раніше ухвалений закон про використання червоних прапорів під час заходів у День перемоги. Про це сьогодні під час погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів заявив лідер фракції Микола Мартиненко.

«Після того як сталися провокації у Львові 9 травня, провокатори зібралися влаштувати шабаш ще 22 червня, у день початку війни. Мало того, те, що ми бачимо із преси, говорить про те, що залучатися будуть не те що громадяни інших країн, навіть політичні партії третіх країн», – сказав він.

При цьому, за словами Мартиненка, проект постанови про скасування відповідного закону має бути внесений за загальним рішенням всіх фракцій. «Ми спеціально не вносили це питання від однієї фракції, а пропонуємо всім разом зробити це, щоб у нас було розуміння з цього питання», – сказав голова фракції НУНС.

За його словами, якщо закон не буде скасований, того 22 червня у Львові будуть провокації, відповідальність за які ляже на владу.

Зі свого боку, перший заступник голови парламенту Адам Мартинюк зауважив, що цей закон скасувати неможливо, тому що він ще не набув чинності та перебуває на етапі підписання в Президента Віктора Януковича. При цьому, за його словами, причиною безладів у Львові 9 травня був не закон про вивішування червоних прапорів, а бажання окремих політичних сил, зокрема партії «Свобода», продемонструвати свої силу і вплив.

21 квітня Верховна Рада Україна схвалила законопроект про використання копій так званого «прапора Перемоги» під час святкування 9 травня.

«Прапор Перемоги» трактується в документі як «символ перемоги радянського народу, його армії та флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни».

Віктор Янукович ще не підписав цей закон, документ перебуває на експертизі в Мін’юсті.
XS
SM
MD
LG