Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: рішення суду за позовом Тимошенко буде оскаржене


Захист лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко оскаржить в Апеляційному суді рішення Печерського районного суду Києва про визнання законною постанови Генеральної прокуратури щодо порушення кримінальної справи стосовно неї за газовими контрактами 2009 року.

«Звичайно, ми цей шлях маємо пройти. Апеляцію буде подано практично найближчим часом», – сказав захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко, зазначивши, що, швидше за все, це буде у вівторок.

За його словами, Тимошенко ще з ранку погано себе почувала, тому не могла бути присутньою під час оголошення рішення. «Насправді, сьогодні в Печерському районному суді відбулася екстраординарна ситуація, коли за брудними, абсолютно неаргументованими обвинуваченнями суд підтвердив нібито законність порушення кримінальної справи проти Юлії Тимошенко», – сказав Власенко після оголошення рішення суду.

При цьому він наголосив, що ані Тимошенко, ані він сам «не очікували правосуддя від Печерського суду», як і не очікують правосуддя від Апеляційного суду, куди вони будуть звертатися. Власенко наголосив, що необхідно пройти всі ці інстанції для того, щоб можна було апелювати до Європейського суду з прав людини.

На початку квітня Генпрокуратура порушила проти Тимошенко справу за фактом перевищення влади і службових повноважень під час укладення газових контрактів з Росією у 2009 році.

Колишній прем’єр подала у Печерський райсуд Києва скаргу з вимогою визнати незаконним порушення проти неї цієї справи.
XS
SM
MD
LG