Доступність посилання

ТОП новини

Проти колишнього заступника глави МНС порушили справу – ГПУ


Генеральна прокуратура порушила 11 травня кримінальну справу проти колишнього заступника міністра з надзвичайних ситуацій за підозрою в закупівлі дизельного палива за завищеною ціною. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Справу порушили за частиною 2 статті 210 (нецільове використання бюджетних коштів, здійснення витрат бюджету або видачі кредиту з бюджету без установлених бюджетних призначень або їх перевищення) і частини 2, статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

Як повідомляє сайт ГПУ, колишній заступник міністра в рамках виконання указу Президента «Про надання гуманітарної допомоги Республіці Молдова» від 1 жовтня 2007 року виконував закупівлю дизельного палива і всупереч статті 7 Бюджетного кодексу підписав договір на закупівлю в травні-липні 2008 року в комунальної структури палива на 350 тисяч гривень дорожче, ніж було визначено тендерним комітетом.

Крім того, за повідомленням, колишній чиновник 18 липня 2008 року уклав угоди, на підставі яких міністерство не за цільовим призначенням перерахувало 2,48 мільйона гривень, які призначалися на забезпечення діяльності сил цивільного захисту та заходи щодо ліквідації надзвичайної ситуації на території Мелітопольського району Запорізької області.

Прес-служба Генпрокуратури не уточнює імені колишнього заступника міністра надзвичайних ситуацій.
XS
SM
MD
LG