Доступність посилання

ТОП новини

У Данії судять вихідця з Чечні, обвинуваченого у тероризмі


У муніципальному суді Копенгагена в понеділок почався судовий процес у справі чеченського боксера-інваліда, який живе в Бельгії, Лорса Дукаєва. Його обвинувачують у тероризмі.

У вересні минулого року в одному з копенгагенських готелів Дукаєв збирав саморобну бомбу, яка спрацювала у нього в руках. За версією слідства, чеченець збирався відправити пакунок із вибуховим пристроєм до редакції данської газети Jyllands-Posten, що опублікувала у 2005 році карикатури на пророка Магомета.

Cам підсудний заперечує звинувачення у підготовці теракту і каже, що виготовив бомбу з метою захисту від співвітчизників-чеченців, які нібито погрожували вбити його. Однак, на думку фахівців, Лорс Дукаєв представляє новий тип ісламських терористів-одинаків, що діють автономно.

«Аль-Каїда» в даний час уже не має можливостей організовувати великі напади, і єдиним варіантом є залучення до терористичної діяльності незрілих молодих людей, чиї душі сповнені ненависті до Заходу», – говорить в інтерв’ю Радіо Свобода колишній начальник оперативної служби данської розвідки PET Ганс Йорґен Боннішен.

Судовий процес над Лорсом Дукаєвим триватиме до 31 травня. Якщо він буде визнаний винним, йому може загрожувати довічне ув’язнення.
XS
SM
MD
LG