Доступність посилання

ТОП новини

У Москві відбудуться переговори з представниками Каддафі


Представники лівійського лідера Муамара Каддафі сьогодні прибудуть до Москви для переговорів з російськими чиновниками, зокрема, міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

Делегація прибула до столицї Росії наступного дня після заяви прокурора Міжнародного кримінального суду Луїса Морено-Окампо, що він готовий просити ордери на арешт Каддафі, його сина Сейфа аль-Іслама, а також керівника розвідки Абдулли аль-Сенусійї.

Прокурор звинувачує сили Каддафі у злочинах проти цивільних осіб для придушення протестів.

«Свідчення показують, що Муамар Каддафі особисто наказав нападати на беззбройних цивільних. Його війська атакували лівійців у їхніх будинках і в громадських місцях, стріляли в демонстрантів бойовими набоями, використовували важке озброєння проти учасників похоронної процесії, розташували снайперів для вбивства людей, що залишали мечеть після молитви», – каже прокурор Міжнародного кримінального суду Луїс Морено-Окампо.

Тим часом, коаліційні сили активізували бомбардування у понеділок, завдавши удари в кількох містах, включаючи Тріполі.

На дипломатичному фронті міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні заявив, що ООН шукає можливості змусити Каддафі залишити Лівію, щоб звільнити місце для нового уряду.
XS
SM
MD
LG