Доступність посилання

ТОП новини

Міліція порушила справу за фактом погрому в музеї Ольги Богомолець


Етнографічний музей «Замок Радомисль»
Правоохоронці порушили кримінальну справу у зв’язку з нападом групи осіб на етнографічний музей «Замок Радомисль», створений лікарем, громадським дiячем i меценатом Ольгою Богомолець у місті Радомишль на Житомирщині. Про це Радіо Свобода повідомив начальник Радомишльського райвідділу внутрішніх справ Володимир Тетерський.

За його словами, зараз триває попереднє слідство.

«Кримінальна справа порушена за фактом хуліганських дій групи осіб за статтею 296 частиною 3. Покарання, яке загрожує зловмисникам за цією статтею, – позбавлення волі від 2 до 5 років», – сказав Тетерський.

Вночi з 14 на 15 травня група з 15 осіб розгромила етнографiчний музей «Замок Радомисль». Молодики у нетверезому стані увiрвалися на територiю, повалили кiлька секцiй паркану, зламали i витоптали рiдкiснi насадження i рослини в ландшафтному парку музейного комплексу. Попередню суму збиткiв Ольга Богомолець оцінює в 30 тисяч гривень.

«Замок Радомисль» побудований в 1612 роцi монахами Києво-Печерської лаври як папірня для забезпечення церковних потреб. До наших часів дійшов лише фундамент млина, а сама територія була перетворена на сміттєзвалище.
XS
SM
MD
LG