Доступність посилання

ТОП новини

Кримський прем’єр має запитання до Азарова через китайську гречку


Голова Ради міністрів Криму Василь Джарти не виключає, що на засіданні Ради регіонів, запланованому на початок червня на півострові, він порушить питання доцільності закупівлі гречки в Китаї. Про це він сказав на засіданні Ради міністрів Криму.

«Закупівлю гречки в Китаї довірили незрозумілій комерційній структурі за незрозумілі кошти за незрозумілою ціною незрозумілої якості... Розуміючи, що наша ментальність така, що не хочуть її їсти, фасують її в українську фасовку. Люди дізнаються про це тільки тоді, коли зварять – від неї тільки мамалига залишається», – заявив кримський прем’єр.

«У лапках хороший бізнес купив (крупу) за певною ціною, яку тепер виставлятиме, і з населення витягають ті самі гроші, як за ціною нашої, української гречки. Потрібно сьогодні до Азарова звернутися і сказати: Миколо Яновичу, де дешева гречка, яку ви обіцяли? І чому не держава закуповує, а комерційна структура? Давайте це питання порушимо на Раді регіонів. І хай прем’єр-міністр відповість на це запитання», – сказав Джарти.

До України імпортували 800 тонн китайської гречки. Крупу завезла компанія «Хліб Інвестбуд».
XS
SM
MD
LG