Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко називає неадекватними дії правоохоронців щодо Луценка


Колишній Президент України Віктор Ющенко називає неадекватним утримання колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка під вартою.

«Я не хочу коментувати зміст самої справи, але я вважаю, що такі запобіжні заходи, які вжиті до Луценка є неадекватні обставинам», – сказав Ющенко.

Він наголосив, що Луценко міг, перебуваючи на волі, співпрацювати з Генеральною прокуратурою.

За словами Ющенка, якщо Генпрокуратура мала підстави для затримання й арешту екс-глави МВС, то вона мала про ці підстави поінформувати громадськість.

Водночас він зауважив, що є великі претензії до самого ходу слідства. Саме тому, зауважив Ющенко, його партія «Наша Україна» і виступала з заявами, що не може поділяти такий характер ведення слідства. «Людина на свободі зможе краще відстояти свої права ніж в застінках», – заявив колишній Президент.

Подібне ставлення у нього і до справи, порушеної проти Юлії Тимошенко. Ющенко заявляє, що не потрібно обмежувати людину в вільному пересуванні, і рішення щодо її винуватості чи ні, має винести виключно суд.

Луценко перебуває під вартою з кінця грудня минулого року. У квітні він оголосив голодування на знак протесту проти свого арешту. Зараз колишній міністр перебуває в лікарні. Його дружина Ірина каже, що його стан – критичний.
XS
SM
MD
LG