Доступність посилання

ТОП новини

Дубина підписував газові контракти під загрозою звільнення – ГПУ


Заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін заявляє, що колишній прем’єр України Юлія Тимошенко погрожувала екс-голові «Нафтогазу України» Олегові Дубині звільненням у разі його відмови підписати контракти з російським «Газпромом» у січні 2009 року.

Про це заступник Генпрокурора заявив під час засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування обставин підписання газових контрактів.

За словами Кузьміна, Дубина відмовлявся підписувати контракти, запропоновані російською стороною, без відповідного рішення Кабінету Міністрів України, проте в подальшому зробив це під тиском Тимошенко.

«Вона (Юлія Тимошенко) втрутилася у переговорний процес, вона втрутилася у дії суб’єкта господарювання, вона дала письмові вказівки укласти цей договір, вона вимагала це під загрозою звільнення Дубини з роботи», – сказав заступник Генпрокурора.

Кузьмін також заявив, що Тимошенко надала екс-голові «Нафтогазу України» урядову директиву на підписання газових угод з печаткою Кабміну. При цьому дана директива не була затверджена колегіальним рішенням уряду.

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти колишнього прем’єра Юлії Тимошенко за фактом перевищення влади і службових повноважень під час підписання у 2009 році контрактів між Україною і Російською Федерацією на постачання і транзит газу.
XS
SM
MD
LG