Доступність посилання

ТОП новини

Українські миротворці перебуватимуть у Кот-д’Івуарі до 30 вересня – закон


Верховна Рада ухвалила закон про схвалення рішення Президента Віктора Януковича щодо направлення миротворчого контингенту для участі України в наданні підтримки операції ООН у Кот-д’Івуарі. За ухвалення цього закону проголосували 242 народних депутатів.

Відповідно до закону, перебування українського миротворчого контингенту в Кот-д’Івуарі продовжується до 30 вересня поточного року.

«Озброєння і військова техніка вертолітного підрозділу в строю. Морально-психологічний стан особового складу задовільний, надає можливість виконувати окреслені завдання. Усі питання щодо безпеки, а також організаційні, логістичні, технічні, пов’язані з діяльністю авіаційної групи в Кот-д’Івуарі, наразі вирішені і надають можливість продовжити виконання завдань», – сказав міністр оборони Михайло Єжель у Верховній Раді.

Глава Міноборони нагадав, що Кабінет Міністрів ухвалив рішення про збільшення на 100% щомісячної грошової винагороди миротворцям у Кот-д’Івуарі в іноземній валюті. Він зауважив, що ці кошти виділяють з державного бюджету України, але надалі їх відшкодують з бюджету ООН.

Раніше згідно із відповідним законом від 4 листопада 2010 року було врегульоване питання тимчасової передислокації українського миротворчого контингенту з Ліберії у Кот-д’Івуар чисельністю до 25 військовослужбовців. 4 лютого 2011 року у відповідь на прохання генсекретаря ООН Верховна Рада схвалила рішення Президента про збільшення загальної чисельності українського миротворчого контингенту України в Кот-д’Івуарі до 60 військовослужбовців на період до трьох місяців, який завершився, відповідно, 4 травня.
XS
SM
MD
LG