Доступність посилання

ТОП новини

На конкурсі з реставрації Десятинної обрали два проекти


Київська міська державна адміністрація обрала дві найкращі концепції реставрації Десятинної церкви. Про це повідомив голова постійної комісії Київської міської ради з питань культури і туризму Олександр Бригинець.

За його словами, результати минулого голосування, яке відбулося 17 травня, не прийняли і більшістю голосів скасували. Також депутат додав, що на сьогоднішньому засіданні комісія обрала два проекти – вони набрали однакову кількість голосів.

Як повідомив Бригинець, один із проектів передбачає будівництво невеликої каплиці, другий – проект великої церкви в стародавньому стилі. Творчим групам обох проектів запропонували об’єднатися для створення спільного варіанта.

Позавчора Київ не зміг обрати найкращу концепцію реставрації Десятинної церкви. За словами головного архітектора Києва, голови конкурсної комісії Сергія Целовальника, на засіданні були присутні 13 із 15 членів журі, які проголосували, але через збої роботи лічильної комісії оголошення результатів не було.

Концепція реставрації має передбачати консервацію і сучасну музеєфікацію автентичних залишків церкви Богородиці (Десятинної), створення архітектурного ансамблю з можливістю екскурсійного відвідування і використання пам’ятки за релігійним призначенням.
XS
SM
MD
LG