Доступність посилання

ТОП новини

Міліція зірвала концерт української музики у Києві – організатори


У Києві міліція зірвала концерт сучасної української музики, запланований на вечір 20 травня у рамках міжнародного мистецького фестивалю «Київська барикада» імені Юрка Покальчука. Про це повідомили організатори фестивалю.

«У нас на руках є усі погоджувальні документи, за підписом глави Київської держадміністрації Олександра Попова включно; у нас є квитанція за оплату послуг Міністерства внутрішніх справ (на охорону заходу). А вони розвернули нашу фуру з обладнанням, яке ми вночі збиралися ставити. Сьогодні її біля Оперного театру зупинила міліція, без будь-якого приводу. Тобто, вони затягували час, вони бояться таких концертів, хоч цей наш фестиваль абсолютно не політичний», – заявив Радіо Свобода ініціатор фестивалю, засновник мистецького об’єднання «Остання барикада» Олесь Доній.

За його словами, учасники фестивалю «Київська барикада» – письменники та музиканти (гурти «ТНМК», «Тартак», «Скай») – вирішили виступити перед киянами на Софійській площі, просто неба читаючи поезію і співаючи пісень.

Запланована у рамках фестивалю «Ніч поезії» відбудеться у суботу, 21 травня, на Михайлівській площі, за участю письменників, бардів, у супроводі вогняного шоу, повідомив Доній.

Управління Міністерства внутрішніх справ у Києві від коментарів наразі утримується.

Фестиваль «Київська барикада» відбувається цього року уп’яте; у ньому беруть участь представники сучасного поетичного та музичного мистецтва України.
XS
SM
MD
LG