Доступність посилання

ТОП новини

Рада підтримала в першому читанні антирейдерський законопроект


Верховна Рада планує внести зміни до законодавства для протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств. За законопроект про внесення відповідних змін до деяких законодавчих актів сьогодні в першому читанні проголосували 246 народних депутатів із 298 зареєстрованих у залі.

Верховна Рада має намір встановити в Кримінальному кодексі, що захоплення будинків і об’єктів підприємств, яке призводить до порушення нормальної роботи підприємств, карається позбавленням волі на термін до 2 років, за умови попередньої змови групою осіб – від 2 до 5 років, а якщо ці дії вчинені за участю працівників приватних охоронних структур або поєднані з небезпечним для життя і здоров’я насильством і завдали тяжких наслідків – то на термін від 5 до 10 років.

Крім цього, законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо протидії протиправному поглинанню і захопленню підприємств» передбачає упорядкування системи перетворення і ліквідації юридичних осіб.

Законопроект також визначає порядок проведення повторних загальних зборів, які скликаються у зв’язку з відсутністю кворуму на щорічних зборах акціонерів підприємств, причому для кворуму на таких зборах необхідна присутність акціонерів із загальною часткою більше ніж 50% статутного фонду.

Документом також передбачається, що ведення реєстрів акціонерів підприємств, у яких державі належить понад 50%, здійснюється створеною Кабміном компанією, яка отримала відповідну ліцензію Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку.
XS
SM
MD
LG