Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі відбувся марш вишиванок


У Запоріжжі в суботу відбувся марш вишиванок, у якому близько сотні активістів націонал-патріотичних організацій в українських вишиванках пройшли колоною головним міським проспектом.

На площі Поляка зібралося близько сотні місцевих націонал-патріотів із національними прапорами, а також прапорами політичних партій і громадських організацій, серед яких ВО «Свобода» і «Сокіл».

Присутні, одягнені в українські вишиванки вишикувалися колоною, яку охороняли з усіх боків співробітники міліції, і з гаслами «Україна понад усе» рушили проспектом Леніна до площі імені Маяковського.

Агентство «Інтерфакс-Україна» цитує одного з організаторів ходи, голову молодіжної громадської організації «Сокіл» Іллю Волошина, який розповів, що в марші вишиванок переважно взяли участь молоді запоріжці – студенти та учні, що свідчить про відродження української самосвідомості.

«Вперше за 20 років незалежності України в Запоріжжі проходить марш вишиванок. Саме молодь – ровесники державної незалежності, надівши вишиванки, демонструють зростання національної самосвідомості. Хоча сьогодні українцям необов’язково завжди носити вишиванку на тілі. Головне, щоб вона була в душі», – зазначив Волошин.

А голова запорізької організації ВО «Свобода» Віталій Подлобніков зауважив, що марш вишиванок запоріжці присвятили пам’яті тих, хто загинув за Україну – Дню героїв та Дню перепоховання Тараса Шевченка.

«Ініціатива цього заходу йшла від запорізької молоді. Марш вишиванок доводить, що український народ – господар нашої землі і віддає данину шани національним героям. Адже День героїв – це день пам’яті Симона Петлюри, Миколи Міхновського, Євгена Коновальця, які загинули саме в травні», – наголосив Подлобніков.

Як зазначили в міліції, рух колони українських націоналістів проспектом Леніна відбувся без пригод.

На завершення маршу вишиванок учасники акції провели мітинг.
XS
SM
MD
LG