Доступність посилання

ТОП новини

У Каневі заходи за участю Литвина і Азарова намагалися зірвати


Близько однієї тисяч осіб спробували зірвати захід за участю Прем’єр-міністра Миколи Азарова і Голови Верховної Ради Володимира Литвина з нагоди 150-річчя перепоховання Тараса Шевченка в Каневі Черкаської області.

У групі учасників протесту були прапори партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода», «Батьківщина» й Української народної партії.

Ця група людей підійшла до пам’ятника на могилі Шевченка на Тарасовій горі до початку церемонії, вони піднесли до підніжжя великий національний прапор.

Під час початку церемонії покладання квітів до пам’ятника, у якій брали участь прем’єр і спікер, учасники протесту почали вигукувати «ганьба».

Після цього митрополит Черкаський і Канівський Софроній прочитав літію російською мовою, і під час його виступу ті, що зібралися, почали скандувати: «Геть московського попа!»

Потім зі своїми промовами виступили Азаров, Литвин, а також радник Президента – керівник головного управління Адміністрації Президента з гуманітарних і суспільно-політичних питань Ганна Герман.

Азаров, зокрема, наголосив на важливості вшанування пам’яті Тараса Шевченка.

Їхні промови також були зустрінуті несхвальними вигуками й освистуванням.

А після того, як ці особи закінчили свої виступи і пішли до музею Шевченка, один із учасників протесту прорвався до мікрофона і назвав їх, Шевченковими словами, «рабами і підніжками Москви».
XS
SM
MD
LG