Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: вирок Ходорковському і Лебедєву несправедливий


Правозахисники висловили розчарування рішенням Московського міського суду, який фактично залишив у силі вирок російським підприємцям Михайлові Ходорковському і Платонові Лебедєву, лише зменшивши їм термін покарання на один рік позбавлення волі.

Представники Amnesty International та Human Rights Watch висловили жаль у зв’язку з вироком, підкресливши, що вважають його несправедливим.

Керівник Московської Гельсінської групи Людмила Алексєєва заявила, що не дуже вірила у справедливий вирок.

Згідно з рішенням Мосміськсуду, який розглядав у вівторок касаційну скаргу на вирок Хамовницького райсуду Москви, колишніх співвласників колишньої російської нафтової компанії «ЮКОС» засудили до 13 років позбавлення волі кожного. Відтак на волю вони зможуть вийти у 2016 році.

Адвокати Ходорковського і Лебедєва заявили, що оскаржать вирок у наглядових інстанціях і в Європейському суді з прав людини.

Обоє засуджені за двома кримінальними справами за звинуваченнями в різноманітних фінансових зловживаннях, зокрема, уникненні податків чи розкраданні нафти власної ж компанії. Обоє заперечують свою вину. Правозахисники заявляють, що справи проти підприємців мають політичне підґрунтя, пов'язане з їхніми політичними симпатіями.
XS
SM
MD
LG