Доступність посилання

ТОП новини

Персонал дитячих таборів безкоштовно обстежать – СЕС


Персонал, який працюватиме з дітьми під час літнього відпочинку (і вихователі, і працівники харчоблоків), отримали можливість безкоштовно пройти медичне обстеження, зокрема, і на носійство небезпечних інфекцій. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив Головний державний санітарний лікар Сергій Риженко.

За його словами, новопризначений міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко уже підписав відповідний наказ. Крім того, як повідомив Риженко, документ передбачає, що всі табори будуть закріплені за обласними та міськими лікарнями, що дозволить бригадам «швидкої допомоги» оперативно приїхати і надати кваліфіковану допомогу в разі необхідності.

Голова Державної санітарно-епідеміологічної служби також заявив, що СЕС не дозволить відкритися закладам відпочинку, де є порушення санітарних норм.

«Ми перевіримо умови перебування дітей, наявність та достатність меблів, санвузлів, душових, питних фонтанчиків. Обов’язково перевіримо стан харчоблоків, безпечність харчових продуктів, достатність холодильного обладнання, його стан і дотримання технології приготування страв», – наголосив Риженко.

Голова СЕС повідомив, що в Україні на даний час працює 180 санаторіїв, 689 заміських закладів, 714 таборів праці та відпочинку, 269 спортивно-оздоровчих закладів та майже 15 тисяч закладів із денним перебуванням дітей на базі шкіл.

За його словами, на сьогодні повністю готові до відкриття 122 санаторії (70%) і 123 (17%) заміських закладів, які вже отримали схвалення від санітарної служби.

Раніше прем’єр Микола Азаров повідомив, що на оздоровлення дітей цього року уряд має намір виділити з держбюджету 650 мільйонів гривень. За ці гроші планується оздоровити 2,5 мільйона дітей – 55% від усієї чисельності дітей України.
XS
SM
MD
LG