Доступність посилання

ТОП новини

Студенти під Адміністрацією виступають проти «деградації» освіти


Кілька сотень студентів проводять біля Адміністрації Президента пікет з вимогою не ухвалювати підготовлений Міністерством освіти і науки, молоді та спорту проект нової редакції закону про вищу освіту.

Учасники акції тримають у руках плакати з написами «Безкоштовну освіту всім і кожному!», «Знання – не товар». Періодично вони гудуть у дудки і вигукують «Ганьба!», «Свобода! Рівність! Студентська солідарність!».

Серед демонстрантів – студенти з Київського національного університету імені Шевченка, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут» та Національного педагогічного університету імені Драгоманова.

Їх не влаштовує розроблена міністерством редакція нового закону, в тому числі в частині надання керівництву вишів права переглядати вартість навчання після підписання контрактів.

Студенти, які протестують проти нової редакції закону про освіту, також вимагають відставки міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника.

Учасників пікету не пускають до будинку Адміністрації огорожа і близько 50 співробітників міліції. Разом з цим на шляху студентів до будинку Адміністрації глави держави близько 100 осіб організували альтернативну акцію, вони поводяться мирно і тримають у руках плакат з написом «Новий закон – встановлення стипендії на рівні прожиткового мінімуму!».

Міліція охороняє громадський порядок з метою не допустити сутичок між учасниками пікетів.

Схожі акції проти «псевдореформ» в освіті відбуваються сьогодні і в інших містах України.

Сьогодні Табачник спрогнозував внесення у Верховну Раду проекту нової редакції закону про вищу освіту у вересні. До кінця травня проект закону буде поданий на розгляд уряду.
XS
SM
MD
LG