Доступність посилання

ТОП новини

19 мільйонів доларів, незаконно витрачених на закупівлю вакцин, повернуть – уряд


Суд округу штату Орегон (США) ухвалив рішення про повернення до державного бюджету України понад 19 мільйонів доларів, незаконно витрачених урядом Юлії Тимошенко на придбання вакцин за завищеними цінами, заявляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

За повідомленням, суд ухвалив таке рішення 20 травня, а 23 травня апеляційна інстанція підтвердила рішення суду, відхиливши вимоги захисту відповідача.

Як заявили в українському Кабміні, фінансові махінації уряду Тимошенко, встановлені американським судом, виявили під час міжнародного аудиту.

Згідно з повідомленням, саме на підставі результатів аудиту Україна отримала можливість звертатися з позовом щодо відшкодування збитків.

«Безумовно, уряд України задоволений судовим рішенням про повернення Україні понад 19 мільйонів доларів, що дорівнює, наприклад, вартості створення сучасного діагностично-лікувального центру й у багато разів перевищує витрати на проведення міжнародного аудиту діяльності уряду Тимошенко», – наголошує прес-служба Кабміну.

«Повномасштабне антикорупційне розслідування за результатами міжнародного аудиту діяльності уряду Тимошенко триває», – заявляють в уряді.

У вересні 2010 року державне підприємство «Укрвакцина» подало позов до федерального суду в Портленді, штат Орегон (США) проти американської компанії з вимогою відшкодування збитків, зазнаних, як стверджувалось, унаслідок корупційної закупівлі вакцин.

У позові зазначається, що в період з 2008 по 2009 роки американська компанія «Олден Груп», що належить офшорним фірмам, зареєстрованим у Белізі та на острові Ніуе в південній частині Тихого океану, відіграла ключову роль у змові з метою незаконного завищення цін на мільйони доз вакцин, призначених для використання в українській системі охорони здоров’я.
XS
SM
MD
LG