Доступність посилання

ТОП новини

Президент Європарламенту: вироки екс-кандидатам у президенти Білорусі незаконні


Президент Європарламенту Єжи Бузек заявляє про незаконність вироків екс-кандидатам у президенти Білорусі.

«Вироки Миколі Статкевичу і Дмитру Вусу – опозиційним кандидатам у президенти Білорусі – демонструють нечесність судової системи Білорусі», – заявив Президент Європарламенту.

«Цих опозиційних лідерів належить підтримати, а не судити. Вони борються за вільну і демократичну Білорусь. Вони проти Білорусі, у якій влада зосереджена в руках однієї людини і його режиму», – підкреслив Бузек.

Він закликав до негайного і безумовного звільнення усіх політичних ув’язнених і в'язнів совісті.

Колишніх кандидатів у президенти Білорусі Миколу Статкевича та Дмитра Вуса сьогодні засудили до шести та п’яти з половиною років ув’язнення відповідно.

Таке рішення ухвалив суд у Мінську. Їх визнали винними в організації масових безладів у Мінську в день президентських виборів у грудні минулого року.

Минулого тижня ще двох колишніх суперників Олександра Лукашенка на виборах минулого року – Володимира Некляєва і Віталія Римашевського – засудили до двох років ув’язнення умовно за їхню роль в акціях протесту в день виборів, 19 грудня.

Ще раніше цього місяця головного опозиційного кандидата на минулорічних виборах Андрія Саннікова засудили до п’яти років тюрми.
XS
SM
MD
LG