Доступність посилання

ТОП новини

Арешт Младича – реакція у світі


Колишній генерал Ратко Младич
Колишній генерал Ратко Младич

Лондон – Арешт підозрюваного у воєнних злочинах у колишній Югославії Ратка Младича викликав широкий резонанс у світі.

Затримання колишнього генерала Младича привітав, зокрема, головний прокурор Міжнародного кримінального трибуналу у справах колішньої Югославії Серж Браммерц. Він сказав, що Сербія «виконала одне зі своїх міжнародних зобов’язань».

Очільник закордонної політики ЄС Катрін Аштон, яка сьогодні з візитом прибула до Сербії, сказала, що арешт Младича – «це важливий крок вперед для Сербії і міжнародного правосуддя».

А президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу зазначив: «Це чудова новина. Тиждень тому я був у Белграді. Ми мали довгу, глибоку і щиру розмову із президентом Тадичем. Він пообіцяв, що зробить усе для арешту Младича. Якщо це сталося, то це значить, що він дотримав слова, тож ми повинні також вірити рішучості Сербії у бажанні наблизитися до Європейського Союзу».

Заступник радника з національної безпеки США Бен Роудз закликав до швидкої видачі Младича для судового процесу у Гаазі. «Ми вітаємо сербську владу з успіхом цієї важливої справи. З нетерпінням чекаємо швидкої видачі Младича до трибуналу в Гаазі. Сьогодні наші думки і молитви – з родинами жертв, із численними людьми, які постраждали від насильства і тиранії Младича. Це підкреслює, що ті, хто коїть подібні злочини, одержать по справедливості».

А комісар Євросоюзу у справах розширення Штефан Філе заявив: «Якщо поставити питання, чи Сербія сьогодні стала ближче до ЄС, ніж була вчора, то відповіддю буде «так». Однозначно так. Але, чи значить це, що це усуває потребу здійснити перелік реформ, які мають бути здійснені перш, ніж Європейська комісія зможе дати відповідні рекомендації? Ні!»
Суд Белграда підтвердив рішення про видачу Младича
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:25 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG