Доступність посилання

ТОП новини

Луценко просить перенести засідання суду через нездужання


Колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко просить перенести засідання суду через погане самопочуття.

«Перше клопотання пов’язане із станом здоров’я. Мене сьогодні підняли о 6 годині, я майже 6 годин знаходився в коробці метр на метр. У мене сильно болить спина. Я не можу сидіти», – сказав він на засіданні Печерського райсуду, зауваживши при цьому, що також хотів би, щоб його доставляли із СІЗО до суду в розумний термін, оскільки в іншому разі, якщо так як зараз відбуватиметься надалі, «то мене будуть привозити з двох половинок».

За словами Луценка, таке поводження з ним він розцінює як катування.

Крім того, колишній міністр внутрішніх справ назвав незаконним подальше тримання його під вартою. Луценко повідомив, що суд не надав ані йому особисто, ані Лук’янівському слідчому ізолятору в Києві рішення від 23 травня про те, що він повинен продовжувати перебувати під арештом.

«Де-факто я перебуваю за ґратами без жодних підстав. Документальних підтверджень, чому я перебуваю за ґратами, немає», – сказав Луценко.

За його словами, незважаючи на те, що Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні його клопотання про зміну йому запобіжного заходу, він також не обрав йому жодного запобіжного заходу.

Луценко також заявив про намір звернутися до відповідних органів про притягнення до кримінальної відповідальності за скоєння посадового злочину головуючим у судовому процесі над ним судді Сергія Вовка.

Аргументуючи свою позицію, колишній міністр зауважив, що на минулому засіданні Сергій Вовк порушив його конституційне право на розгляд справи судом присяжних. «Це є порушенням Конституції, а відповідно – посадовий злочин. Тому я буду звертатися до відповідних органів про порушення проти вас кримінальної справи», – сказав Луценко.

Раніше Пенітенціарна служба заявила, що Луценко продовжує перебувати під вартою на підставі рішення Печерського районного суду Києва від 23 травня.
XS
SM
MD
LG