Доступність посилання

ТОП новини

Януковича закликають відновити українське мовлення за кордон


Світовий конгрес українців закликає Президента Віктора Януковича скасувати рішення Національної радіокомпанії про припинення роботи української редакції своєї Всесвітньої служби. Про це йдеться у зверненні конгресу до глави держави, розміщеному на сайті організації.

Закордонні українці заявляють, що Конституцією, законом «Про правовий статус закордонних українців» та указом «Про національну концепцію співпраці з закордонними українцями» стверджується необхідність задоволення національно-культурних та мовних потреб українців, які проживають за кордоном.

«Світовий конгрес українців закликає Вас скасувати рішення генерального директора Національної радіокомпанії України Тараса Аврахова і, керуючись зазначеними вище державними документами та інтересами українського народу, не допустити закриття української редакції Всесвітньої служби радіомовлення України як важливого інформаційного джерела національного напрямку для закордонного українства», – йдеться в документі.

За даними СКУ, робота української редакції Всесвітньої служби НРКУ «забезпечувала 20-мільйонну діаспору цінними передачами національного характеру рідною мовою, щодня задовольняла інформаційні й духовні потреби світового українства, сприяла його консолідації».

25 травня Національна радіокомпанія припинила роботу української редакції своєї Всесвітньої служби. Це пояснили оптимізацією мовлення та штатної структури НРКУ.
XS
SM
MD
LG