Доступність посилання

ТОП новини

«Група восьми» обіцяє країнам Арабської весни допомогу на 40 мільярдів


Керівники «Групи восьми» провідних країн світу домовилися в п’ятницю про пакет допомоги і позик новим демократіям в арабському світі.

У прикінцевій заяві саміту «Групи восьми» немає згадки про обсяг цієї допомоги й позик, але президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що загальна сума, яку пообіцяли надати міжнародні інституції і окремі країни світу, становить 40 мільярдів доларів.

За словами Саркозі наприкінці саміту, який закінчився в п’ятницю у французькому курортному місті Довілі, план так званого «Довільського партнерства» обумовить надання цих коштів у вигляді допомоги чи позик втіленням демократичних реформ і доказами боротьби з корупцією влад країн Арабської весни – держав Близького Сходу і Північної Африки, де з початку цього року відбулися чи відбуваються масові виступи проти диктаторських режимів.

Частиною плану «Довільського партнерства» є розширення мандату Європейського банку реконструкції і розвитку, щоб він мав повноваження надати підтримку переходові до демократії в Тунісі і Єгипті, де народні виступи привели до зміни влади.
XS
SM
MD
LG