Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: Україна йде демократичним шляхом і не буде виправдовуватися


В Україні «дійсно забезпечена свобода слова», ніхто нікому не перешкоджає, опозиція і її точка зору присутні в усіх засобах інформації, де триває відкрита дискусія, і це свідчить, що Україна «йде демократичним шляхом», заявив Президент Віктор Янукович, виступаючи в п’ятницю перед журналістами під час перебування на саміті країн Східної і Центральної Європи в Варшаві.

Він додав, що Україна «перебуває на шляху реформування», тому «цілком природні» різні оцінки того, що відбувається в державі, і шлях, який проходить країна, буде «викликати дискусії».

За його словами, реформи викликають «величезний опір» серед тих, хто «звик жити по-старому», «за рахунок бюджету, за рахунок корупційних дій робити свій чорний бізнес».

Як сказав Янукович, його влада не буде виправдовуватися за свої дії, бо в Україні почалися «процеси у боротьбі з корупцією… вперше в державі, коли чиновники, в тому числі й високих рангів, будуть відповідати перед законом».

Президент наголосив, що при цьому мають «працювати демократичні процеси» і принципи верховенства права – незворотність покарання і презумпція невинності, а всі відповіді на питання про вину чи її відсутність має давати тільки суд.
XS
SM
MD
LG