Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: зміст реформ – утвердження демократії


Політика чинної влади в Україні полягає в проведенні давно назрілих реформ, заявив Президент Віктор Янукович, виступаючи в п’ятницю на пленарному засіданні саміту країн Східної і Центральної Європи в Варшаві, як повідомила його прес-служба.

За його словами, «зміст цих реформ – утвердження дієвої демократії та європейських стандартів в усіх без винятку сферах життя».

Він додав, що демократія «становить для нас самодостатню цінність».

Як сказав Янукович, саме демократія «є тим оптимальним інструментом, який може забезпечити гідне життя українських громадян і розквіт усієї країни».

Президент також наголосив: «Демократія для нас – це також відповідальність перед власним народом і відповідальність за майбутнє власної держави».

Саме демократичні перетворення є запорукою належності України до єдиної Європи та її майбутнього членства в Європейському Союзі, заявив він.

На своєму шляху євроінтеграції та розбудови демократії Україна відчуває солідарність і підтримку сусідів та партнерів із Центральної Європи і «глибоко вдячна за цю допомогу», особливо Польщі як «доброму сусідові, стратегічному партнерові й надійному другові України в Європейському Союзі», сказав Янукович.

Україна також розглядає своє нинішнє головування в Комітеті міністрів Ради Європи та майбутнє головування в ОБСЄ в 2013 році як «іще одну нагоду зробити гідний внесок у зміцнення демократичних стандартів на континенті», додав Президент.
XS
SM
MD
LG