Доступність посилання

ТОП новини

У Лівії знову бомбардували район Тріполі з резиденцією Каддафі


Міжнародна коаліція в суботу вже кілька днів поспіль завдавала нових ударів по районові лівійської столиці Тріполі, де розташовані резиденція лідера Лівії Муаммара аль-Каддафі і командні, штабні й зв’язкові структури збройних сил країни.

Як повідомив представник коаліції на умовах анонімності Агентству «Франс-прес», протягом ночі по цілях у Тріполі скинули три бомби.

За словами журналістів у Тріполі, повітряний удар уразив військові будівлі неподалік резиденції Каддафі.

Лівійське державне телебачення повідомило про кілька уражених цілей, а також про удари по місту Мізда на південь від Тріполі, які, за цим повідомленням, спричинили «людські втрати і матеріальну шкоду».

Попереднього дня, у п’ятницю, в Лівії тривали бої урядових сил і повстанців у місті Місраті, єдиному в східній частині країни, що його повстанці утримують тривалий час в облозі сил Каддафі, і в селищі Зінтан на південь від Тріполі, одному з низки гірських поселень, яка тягнеться до кордону з Тунісом і яку теж контролюють повстанці.

Також у п’ятницю на саміті «Групи восьми» в Варшаві керівники цих держав, включно з Росією, спільно закликали Каддафі до відставки.

Президент Росії Дмитро Медведєв запропонував посередництво своєї країни в узгодженні умов цієї відставки. За його словами, Росія зберігає тісні контакти з офіційною владою Лівії в Тріполі, але зустрічалася і з представниками опозиції в місті Бенгазі.

Як сказав Медведєв, Каддафі втратив право керувати країною.
XS
SM
MD
LG