Доступність посилання

ТОП новини

Безпритульних дітей в Україні поменшало вдвічі – МВС


Протягом останніх 10 років кількість «дітей вулиці» скоротилася вдвічі. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомила заступник начальника Управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України Уляна Котлярова.

«За останні 10 років безпритульність та бездоглядність зменшилась удвічі. Це пояснюється тим, що вносилися зміни в законодавство України щодо належного виховання з боку батьків, з ними проводилася профілактична робота, і тому на сьогодні можу з впевненістю сказати, що дітей на вулицях поменшало», – сказала вона.

Уляна Котлярова також повідомила, що протягом останнього року «з вулиці було вилучено близько тисячі дітей по всій Україні». Вона також запевнила, що «кожна дитина, яка опиняється на вулиці, потрапляє в поле зору працівника міліції».

Уляна Котлярова також нагадала, що у 2009 році була введена в дію ч. 1 ст. 156 Кримінального кодексу України «Про використання дитини у жебрацтві». «З моменту дії цієї статті більше 2 тисяч дорослих притягнуто до кримінальної відповідальності. Вже цього року таких кримінальних справ 90. Тобто за ці 2 роки вже ми можемо фіксувати, що йде зменшення кількості «дітей вулиці»», – підсумувала вона.

З даними кримінальної міліції щодо зменшення кількості «дітей вулиці» погодився також іще один співрозмовник Радіо Свобода, соціальний працівник міжнародного фонду «Карітас» В’ячеслав Федченков.

«За статистикою 2005-2006 років з вулиць вилучались десятки тисяч дітей, а зараз це тисяча. Наші колеги кажуть, що у великих містах України – Києві, Донецьку, Дніпропетровську – зараз на вулицях живуть сотні дітей, а не тисячі, як це було усередині 90-х. Це результат реалізації державної програми з подолання бездоглядності й зміни ставлення суспільства до цієї проблеми». Люди стали не такими байдужими, – сказав Федченков.
XS
SM
MD
LG