Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ незадоволені роботою податкової


Генеральна прокуратура України у травні цього року здійснила перевірку дотримання податкового законодавства працівниками Державної податкової служби.

Як повідомили у відділі зв’язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України, у результаті перевірки з’ясувалося, що протягом 2010-2011 років податкова не виконувала належно своїх завдань. «Як результат, накопичився податковий борг, який за останній рік зріс у півтора рази, з 10,7 мільярдів гривень до 16,1 мільярдів гривень», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Згідно з повідомленням, податкові органи також не виконують на належному рівні вимог законодавства щодо вчасної оплати податків, зборів та інших загальнообов’язкових платежів.

Загалом, за результатами проведених поточного року перевірок у сфері оподаткування органи прокуратури порушили 202 кримінальні справи, з яких 61 направлено до суду, внесено майже 2,5 тисячі приписів і подань, 471 протест, притягнуто до відповідальності 1,3 тисячі посадових осіб, відшкодовано 224 мільйони гривень. «25 травня 2011 року голові Державної податкової служби України внесено подання», – зазначають у Генеральній прокуратурі.
XS
SM
MD
LG