Доступність посилання

ТОП новини

Радник Обами імовірно стане послом у Росії


Президент США Барак Обама планує призначити свого головного радника з російської політики Майкла Макфола наступним послом в Російській Федерації, – цитує агентство «Ройтерз» представника адміністрації президентаСША.

Сорокасемирічний Макфол обіймає посаду старшого директора у справах Росії та Євразії в Національній раді безпеки Білого дому. Він замінить Джона Байерлі, який був призначений на цю посаду в 2008 році.

Макфол консультував Обаму під час передвиборної кампанії 2008 року. Він був провідним розробником плану «перезавантаження» відносин Вашингтона і Москви, одного з головних зовнішньополітичних кроків Обами як президента.

Макфол також брав участь в обговореннях державних переворотів на Близькому Сході. Як експерт з питань Радянського Союзу і Східної Європи він побачив паралелі між падінням комуністичного режиму в 1990-х роках і переворотами в Тунісі, Єгипті, Лівії, Бахрейні, Сирії та Ємені.

Обама повідомив російському президенту Дмитру Медведєву про своє рішення щодо кандидатури Макфола під час саміту «Групи восьми» минулого тижня у Франції, повідомила газета New York Times.

Макфол, колишній професор Стендфордського університету, не володіє дипломатичним досвідом, але написав кілька книг і документів про Росію.
XS
SM
MD
LG