Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині вже оскаржують рішення про російську мову


Голова Луганської обласної організації Української народної партії Валентин Ткалич 30 травня подав позов до Луганського окружного адміністративного суду з вимогою скасувати дозвіл Луганської обласної ради на офіційне використання російської мови на території області. Про це повідомили у прес-службі УНП.

За словами Ткалича, «цим рішенням депутати облради фактично дали добро на використання російської мови на рівні із державною, що суперечить українському законодавству».

У позові зазначено, що «Луганська обласна рада вийшла за межі делегованих їй законодавством повноважень та ухвалила рішення, в якому самоствердила вільне використання службовими особами органів державної влади та місцевого самоврядування, вільне використання російської мови в діловому обігу, що суперечить чинному законодавству України».

27 травня Луганська облрада ухвалила рішення про «Реалізацію конституційних прав громадян на вільне використання російської мови і мов інших нацменшин» і «рекомендувала» керівникам усіх установ використовувати російську мову поряд з державною.
XS
SM
MD
LG