Доступність посилання

ТОП новини

Колишній глава МЗС Франції хоче захищати Каддафі в Гаазі


Колишній міністр закордонних справ Франції Ролан Дюма заявив, що готовий захищати Муаммара Каддафі в Гаазькому суді. Дюма відвідав Лівію, щоб підготувати судову справу від імені жертв бомбардувань НАТО.

Дюма, який обіймав посаду міністра закордонних справ за президента-соціаліста Франсуа Міттерана, сказав, що бачив у лікарні «декілька мирних жителів, що постраждали під час операцій НАТО».

«Це жорстока, жорстока агресія проти суверенної держави», – цитує агентство «Ройтерз» у понеділок слова Дюма, які він сказав напередодні
на прес-конференції у Тріполі. За словами Ролана Дюма, у нього є можливість виступити на захист мирних жителів, що потерпіли від бомбардувань НАТО, яке діє «за штучної підтримки ООН».

Західна коаліція веде повітряну кампанію проти режиму Каддафі відповідно до резолюції ООН, яка дозволяє захищати мирне населення від військ полковника.

Правозахисні організації стверджують, що велика кількість людей були вбиті силами Каддафі на демонстраціях, ще до початку воєнної кампанії.
Дюма прибув до Лівії у супроводі відомого французького адвоката Жака Вержеса, в числі підзахисних якого значиться нацистський злочинець Клаус Барб’є.

Всі заяви стосовно майбутнього судового позову Дюма зможе зробити після повернення до Франції та докладного вивчення всієї інформації, отриманої в Лівії, повідомив екс-міністр, який також наголосив, що готовий захищати Каддафі в разі, якщо лівійському лідеру доведеться постати перед Гаазьким трибуналом.
XS
SM
MD
LG