Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Младича подав апеляцію проти його видачі до Гааги


Адвокат Ратка Младича – колишнього командувача армії боснійських сербів, якого минулого тижня заарештували в Сербії – подав у понеділок апеляцію на рішення місцевого суду про його екстрадицію до Міжнародного трибуналу з колишньої Югославії у Гаазі.

За словами адвоката, він відправив апеляцію поштою. Якщо суд відкине апеляцію, справа буде передана Міністерству юстиції Сербії, яке ухвалить остаточне рішення про видачу Младича.

Речниця трибуналу Нерма Єлачич повідомила в понеділок журналістам у Гаазі про умови майбутнього утримання Ратка Младича. За її словами, «у нього буде тюремна камера, яка, в принципі, така ж, як і інші камери, які всі абсолютно однакові». Відтак, за її словами, Младич матиме «таку саму свободу пересування від ранку до вечора, як і інші засуджені, зможе проводити свій час у спільних приміщеннях з іншими і зможе мати доступ, звичайно ж, до преси і телевізійних програм із теренів колишньої Югославії, як і решта засуджених», – поінформувала речниця трибуналу.

Вона також повідомила, що поки що рано говорити про можливість спільного процесу у справі Ратка Младича та колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича. За її словами, перш, ніж ухвалювати будь-яке рішення, необхідно мати відповідний запит від однієї з двох сторін – або захисту, або обвинувачення. «Вони повинні подати офіційний запит, якщо хочуть, щоб така можливість була розглянута», – сказала Йелачич, відповідаючи на запитання журналістів.

Ратка Младича – колишнього командувача армії боснійських сербів – звинувачують у геноциді та масових вбивствах під час війни в Боснії на початку 1990-х років. Адвокати стверджують, що він серйозно хворий і може не дожити до початку процесу.
XS
SM
MD
LG