Доступність посилання

ТОП новини

Україна та Сербія домовилися про безвізовий режим


Україна та Сербія домовилися про безвізовий режим для короткострокових поїздок. Про це повідомив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко під час зустрічі з міністром закордонних справ Сербії Вуком Єремичем.

«Із задоволенням хотів би відзначити щойно підписану нами двосторонню угоду про відмову від візових вимог для наших громадян. Цей документ сприятиме збільшенню контактів та взаємних поїздок. Ми зацікавлені у досвіді наших країн-партнерів щодо реалізації планів по досягненню безвізового режиму з ЄС. Ми маємо власний план, який чітко визначений. У першу чергу, це необхідність прийняти низку законів, які будуть ухвалені до кінця цієї парламентської сесії, ведеться серйозна робота у цьому напрямку», – сказав він.

На думку українського міністра, угода про безвізовий режим сприятиме збільшенню кількості поїздок як українців у Сербію, так і сербів в Україну.

У свою чергу, Єремич повідомив про те, що в ході зустрічі обговорювалися також питання співробітництва в сфері культури. На його думку, безвізовий режим сприятиме подальшому розвитку відносин України й Сербії в цій сфері.

Проект угоди між Україною й Сербією про відмову від візових вимог для громадян передбачав безвізовий режим поїздок терміном до 30 днів протягом 60 днів з дати першого в’їзду.
XS
SM
MD
LG