Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада у першому читанні підтримала скасування техогляду


Верховна Рада України на засіданні у вівторок в першому читанні підтримала законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень», який передбачає скасування обов’язкового техогляду приватних автомобілів. За відповідне рішення проголосувало 253 народних депутати.

Відповідно до законопроекту, звільнення від обов’язкового технічного контролю не стосуватиметься тих транспортних засобів, які використовують для автомобільних перевезень людей, вантажів, зокрема небезпечних вантажів. Для таких категорій автомобілів у документі пропонується визначити періодичність проходження техогляду залежно від вантажопідйомності автомобілів і причепів до них.

Функції технічного контролю відійдуть до суб’єктів господарювання, зокрема СТО, які зможуть надати документи про наявність відповідного технічного обладнання для здійснення технічного контролю транспортних засобів.

Законопроектом також скасувати відповідальність за керування водіями автомобіля без талона на проходження техогляду, оскільки талон скасовується. У разі погодження цього закону водії повинні будуть мати лише три документи для керування транспортним засобом: водійське посвідчення, реєстраційний документ на машину та страховий поліс.

Відповідний законопроект Президент України Віктор Янукович вніс до парламенту як невідкладний 14 квітня.

В Україні зареєстровано 9,5 мільйонів транспортних засобів, з них понад 6 мільйонів щорічно проходять техогляд.
XS
SM
MD
LG