Доступність посилання

ТОП новини

Ліквідацію українського мовлення на закордон зупинили


Державний комітет телебачення та радіомовлення зупинив ліквідацію української редакції Всесвітньої служби радіомовлення України (ВСРУ). Відповідний наказ голова Комітету Юрій Плаксюк підписав 30 травня, про це повідомляє сайт відомства.

У документі зазначається, що всупереч рішенню колегії Держкомтелерадіо «Про заходи щодо оптимізації мереж каналів мовлення Національної радіокомпанії України» від 31 березня 2011 року та наказу Держкомтелерадіо від 11 квітня 2011 року № 81 «Про реалізацію рішення колегії Держкомтелерадіо від 31 березня 2011 року № 3/9» керівництво НРКУ «ухвалило помилкове рішення щодо реорганізації Дирекції іномовлення та суттєвого скорочення обсягів програм іномовлення Українського радіо».

Гендиректора Національної радіокомпанії України Тараса Аврахова попередили про відповідальність за скорочення обсягів програм мовлення НРКУ на закордон, що суперечить рішенням колегії Держкомтелерадіо.

Згідно з наказом, йому зокрема необхідно «зупинити будь-які дії, що призводять до скорочення обсягів іномовлення Українського радіо», а також «вжити заходів щодо відновлення функціонування творчого колективу Дирекції іномовлення НРКУ та обсягів іномовлення Українського радіо до ухвалення окремого рішення Держкомтелерадіо з цього питання».

У Держкомтелерадіо також створили комісію з розгляду підстав скорочення обсягів іномовлення Українського радіо та шляхів здійснення реорганізації Дирекції іноземного мовлення.

25 травня за рішенням Тараса Аврахова українська редакція Всесвітньої служби радіомовлення України припинила мовлення на зарубіжні країни.
XS
SM
MD
LG