Доступність посилання

ТОП новини

США готують заходи проти хакерів


Протягом найближчих кількох тижнів Пентагон має оприлюднити свою стратегію забезпечення кібер-безпеки, в якій більш детально будуть описані можливі дії уряду США щодо запобігання та відбиття атак на найважливіші комп’ютерні системи, – повідомляє Голос Америки, посилаючись на представника Пентагона полковника Девіда Лейпена, який заявив напередодні: «Відповідь на кібер-атаку проти США може не обмежуватися кібер-простором. У разі нападу на нас подібним чином ми використаємо всі необхідні засоби».

Очікують, що відповідна доповідь міністерства оборони США з проблеми захисту комп’ютерних мереж буде готова протягом найближчих тижнів.

Обговоренню подібних заходів приділяють підвищену увагу у зв’язку з великою атакою хакера наприкінці минулого місяця на головного американського підрядника у виробництві озброєнь – корпорацію Lockheed Martin.

Два тижні тому Білий дім оприлюднив Міжнародну стратегію щодо кібер-простору, в якій, зокрема, повідомляють, що Сполучені Штати будуть використовувати «всі необхідні засоби» для захисту своїх життєво важливих кібер-ресурсів. У цій стратегії йдеться, що Сполучені Штати «мають намір вживати відповідні заходи у випадку ворожих дій в кібер-просторі, розцінюючи такі дії точно так само, як будь-які інші загрози», в тому числі залишаючи за собою право вдатися до воєнних дій.
XS
SM
MD
LG