Доступність посилання

ТОП новини

Коштів на чорнобильські проекти може побільшати до 700 мільйонів – Гончарук


Сума коштів, зібраних на чорнобильські проекти, може зрости до 700 мільйонів євро. Про це заявив радник Президента України, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук.

За словами Андрія Гончарука, «українська сторона продовжує докладати наполегливих зусиль, спрямованих на віднайдення фінансових ресурсів, необхідних для реалізації чорнобильських проектів у повному обсязі».

Як повідомив Андрій Гончарук, після проведення у Києві 19 квітня конференції зі збору коштів на зазначені цілі, низка країн зголосилися додатково долучитися до фінансування чорнобильських проектів. Це зокрема Саудівська Аравія та Канада, сума внесків яких сягнула 14 та 21 мільйонів євро відповідно. Крім того, голова Ради міністрів Італії Сільвіо Берлусконі під час саміту G8 у французькому місті Довіль оголосив про рішення його країни внести до чорнобильського фонду «Укриття» 26 мільйонів євро.

Таким чином, за словами радника Президента України, загальна сума внесків, задекларованих міжнародним співтовариством на фінансування чорнобильських проектів, на сьогодні вже сягає 610 мільйонів євро.
XS
SM
MD
LG