Доступність посилання

ТОП новини

Італія з розмахом відзначає День Республіки


Італія відзначає найголовніше національне свято — День Республіки. Нинішні урочистості особливі, вони проходять в рамках відзначення 150-ї річниці створення об’єднаної італійської держави.

З цієї нагоди на запрошення керівництва країни до Рима прибули понад 80 закордонних делегацій. Серед почесних гостей, зокрема, віце-президент США Джозеф Байден, президент Росії Дмитро Медведєв, генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода із Рима, зранку в місті вулицею Форі Імперіалі пройшов військовий парад, на якому були присутні іноземні делегації. Ввечері у президентському палаці Квірінале відбудеться святковий концерт та урочиста вечеря для гостей.

А для мешканців столиці і туристів ворота президентської резиденції відкриються в неділю 5 червня. Протягом цілого дня можна буде безплатно відвідати cади Квірінале з альтанками, водограями і скульптурами в стилі італійського ренесансу. Сади доступні для публіки лише раз на рік, коли відзначають День Республіки.

2 червня 1946 року громадяни Італії на референдумі проголосували за республіканський устрій держави, відкинувши монархію після падіння фашизму. Відтоді щороку в країні відзначають День Республіки на зразок українського Дня незалежності.

Сьогодні в Італії вихідний.
XS
SM
MD
LG